[...] chcącym pozbyć się zbędnej tkanki tłuszczowej oraz sportowcom kształtującym definicję mięśniową. CLA (sprzężony kwas linolowy) jest naturalnym kwasem tłuszczowym obniżającym poziom cukru, cholesterolu i trójglicerydów we krwi. CLA wypływa także korzystnie na układ immunologiczny oraz poprawia samopoczucie podczas odchudzania. Suplementacja CLA [...]
[...] się badam, najgorsze wyniki miałem gdy jadłem zbyt dużo węglowodanów, najzwyczajniej w świecie. Teraz przed redukcją owszem się zbadałem, nie byłem zadowolony zwłaszcza z poziomu triglicerydów, snickersiki, lody, ryż, dodatki typu ketchup podtruwały regularnie mój organizm, mimo dobrego samopoczucia, choć przyznaję bez bicia dość ociężałego [...]
[...] takie jazdy się robią przy nieregularnym żywieniu, albo źle skomponowanych posiłkach, które wywalają za mocno cukier, insulina za mocno zbija, hamuje apetyt, ale zbyt niski poziom cukru powoduje, że zostaje on na nowo pobudzony. To samo się dzieje, jak się je 2-3x dziennie w dużych odstępach czasu. Siłą rzeczy posiłki są duże, często się nie [...]
[...] SKĄD TE NOWOScCI OD KIEDY TO WEGLOWODANY O NISKIM IG OBNIUZAJA POZIO)M CUKRU Posiłek jest wartościowy kiedy składa się z wielu rodzajów pokarmu niektóre z nich mogą podnieść poziom cukru inne zaś przyczyniają się do jego obniżenia.Istotna jest wypadkowa poziomu cukru po posilku.Jest tak dlatego że to ona ustala końcowe stezenie cukru we krwi oraz [...]
[...] TE NOWOScCI OD KIEDY TO WEGLOWODANY O NISKIM IG OBNIUZAJA POZIO)M CUKRU Posiłek jest wartościowy kiedy składa się z wielu rodzajów pokarmu niektóre z nich mogą podnieść poziom cukru inne zaś przyczyniają się do jego obniżenia.Istotna jest wypadkowa poziomu cukru po posilku.Jest tak dlatego że to ona ustala końcowe stezenie cukru we krwi oraz [...]
[...] z zewnatrz powinno oszczędzic tą będącą w ustroju. Zwiększa odporność organizmu , super, ale nie w tym rzecz. Chodzi mi o to, że : Poprawa wartości oraz stabilizacja poziomu cukru we krwi. L-glutamina sprawia to za pomocą kilku mechanizmów. Kiedy poziom cukru jest niski, glutamina tłumi działanie insuliny, zapobiegając dalszemu jego [...]
megon - rozumiem ze chodzi Ci o wahania poziomu cukru we krwi. Po treningu poziom cukru we krwi jest niski. Podbijamy go glukozą do pewnego stopnia spożywając ją zaraz po treningu. Nie doprowadzamy jednak do jego zbytniego spadku poniewaz w godzinę po treningu zjadamy posilek białkowo-węglowodanowy co sprawia ze poziom cukru we krwi stabilizuje [...]
[...] z naszymi mięśniami poprzecznie prążkowanymi podczas intensywnego treningu. Przeprowadzono działania badające związek pomiędzy zachowaniem kilku zainfekowanych pacjentów, a poziomem glutaminy w ich mięśniach. Dostarczenie aminokwasu znacznie wsparło procesy metaboliczne, co poprawiło procesy regeneracji. W czym może ci być pomocna glutamina: - [...]
[...] suplementy warto upewnić się, że dana osoba ma odpowiednio dobraną dietę (osobiście jestem fanem żonglowanie węglowodanami oraz diet wysokotłuszczowych). Białko na poziomie 1,5g-1,7g , na kg masy ciała, tłuszcze na poziomie 1,5-2g na kg masy ciała oraz węglowodany na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. - źródła białka: jajka, mięso [...]
[...] czynny udział w pracy serca jak tez w aktywnym transporcie kwasów tłuszczowych, uwolnionych z tkanki tłuszczowej jak tez spożytych w posiłku. L- karnityna pomaga obniżyć poziom cholesterolu, oraz normalizuje przemiany kwasów tłuszczowych w ludzkiej wątrobie. L - arginina i l - ornityna - aminokwasy funkcyjne biorące czynny udział w [...]
[...] na wadze ,spożycie węglowodanów o niskim ig hamuje proces przybierania na wadze a wrecz powoduje chudnięcie oznacza to również że likwiduje przyczynę tycia czyli podwyższony poziom insuliny we krwi Jeżeli jemy weglowodany o wysokim ig z tłuszczami nasyconymi to znacznie podwyższony poziom cukru we krwi powoduje że organiżm łatwo ten tłuszcz [...]
No wlasnie mam pytanko dotyczace glukometru. Chce mierzyc sobie poziom cukru po posilkach, zebym wiedziala co moge jesc, a czego nie powinnam. Nie wiem tylko po jakim czasie po posilku mam zmierzyc poziom cukru we krwi no i jaki jest prawidłowy, tzn. zgodny z Montim :) Na czczo dzisiaj miałam 80, potem zjadłam czerwonego grejpfruta, po czym po [...]
Niektóre - np stevia - wpływają na odpowiedź ze strony hormonu insuliny i mogą tym samym obniżać poziom cukru we krwi Sama słodze czasem stevią :) z takiej ciekawostki to stevie używają w Japoni od bodajże 30 lat i nie stwierdzono tam szkodliwych skutków jej stosowania. Natomiast w Ameryce Południowej liście stevi od stuleci są używane do [...]
[...] nad dzisiejszą dietą "zachodniej cywilizacji" przecież jakbyśmy byli przyzwyczajeni do trawienia takiej ilości cukrów to byśmy mieli chyba więcej niż 2 hormony regulujące poziom cukru (insulina i glukagon) ale to tak nawiasem mówiąc - a ile znasz hormonów regulujących poziom aminokwasów i lipidów we krwi? ;-) Współczesna dieta zachodnia jest [...]
[...] przełóż. Ja tam nie wiem ale jak ja się napiję mocnej kawy rano na czczo to mi cukier spada a nie rośnie;) Co by jednak chyba znaczy, że insulina się pojawia, w końcu obniża poziom cukru. Np. wstaję rano na czczo mam w granicach 80-85 poziom cukru. Po wypiciu kawy po ok. 30 minutach mam ok. 70. Zmieniony przez - Martainn w dniu 2016-01-29 [...]
Insulina odpowiada za gospodarkę węglowodanową, za utrzymywanie stężenia cukru na odpowiednim poziomie. Jej brak czy choćby tylko niedobór powoduje cukrzycę. Trzustka wyrzuca ją w odpowiedzi na wzrost poziomu glukozy związany ze spożyciem produktów zawierających węglowodany Spożycie jednakowej wagowo i kalorycznie ilości różnych węglowodanów [...]
[...] ale to było na jednym osobniku robione bez GH, więc to tylko ciekawostka. Jeśli berberyna faktycznie aktywuje ampk, pomaga upychać węgle w mięśnie, a nie tylko obniża poziom cukru, to musi mieć takie same skutki uboczne jak metformina. Na tej samej zasadzie powinno się nie stosować aromidexu, czy tamoxa w trakcie cyklu, a stosuje się. [...]
[...] samego przepisywal z ksiazki:) "Indeks glikemiczny, wskaźnik glikemiczny (ang. glycemic index, GI) - klasyfikacja produktów żywnościowych na podstawie ich wpływu na poziom glukozy we krwi w 2-3 godziny po ich spożyciu (glikemia poposiłkowa). Indeks glikemiczny jest definiowany jako średni, procentowy wzrost stężenia glukozy we krwi po [...]
[...] jako paliwa energetycznego. W takich okolicznościach cukier mając utrudniony dostęp do komórek, często gromadzi się w krwiobiegu prowadząc do hiperglikemii (podwyższonego poziomu cukru we krwi). Osoby u których stwierdza się nadmierne wydzielanie hormonu wzrostu bardzo często zapadają na cukrzycę oraz choroby jej towarzyszące. Hormon wzrostu [...]
[...] 1 lub 2 razy w tygodniu lub zupełnie wykluczyć je z diety przez pierwsze 2 miesiące ze względu na ich właściwości prozapalne oraz dużą zawartość skrobi, która podnosi poziom cukru we krwi. Jeśli zdecydujesz się na wyeliminowanie ich z diety na 2 miesiące, możesz je później wprowadzić z powrotem, w niewielkich ilościach (1 lub 2 razy w [...]